Most Unpleasant Men

Most Unpleasant Men

Most Unpleasant Men kiest voor soulcovers. Tijdens het opnemen van hun debuutplaat waren er moeilijkheden met een bepaald liedje, maar op het moment dat de band probeerde iets meer richting het geluid van D’Angelo te gaan, viel alles op z’n plek. Het was de eerste keer dat de Utrechters werden beinvloed door ‘zwarte muziek’.

Soul is ook het enige dat alle bandleden van Most Unpleasant Men leuk vinden, de smaken lopen daarnaast ver uiteen, verklaart Heringa: “Anders had ik Ben Folds gekozen, maar die haten zij allemaal.” Het is geen muziek die de Utrechters zelf willen maken, vult zanger Joram Tornij aan: “Het staat vrij ver van ons af, dus we konden er heel veel mee doen. Wat moet je nu coveren? Iets dat je heel mooi vindt, dat is eigenlijk niet nodig want er is al een mooie versie. Of ga je iets coveren dat je lelijk vindt, maar dan wordt het ook niet mooi, dus dat slaat nergens op.” Dus koos Most Unpleasant Men voor liedjes die ver genoeg van ze af staan, maar die ze wel mooi vinden, om er zelf iets anders van te maken.

Hoewel hun eigen muziek vaker wordt vergeleken met Radiohead, Hanne Hukkelberg of Eels (“We hebben onze bandnaam gejat van Eels”), kozen de Utrechters dus voor soulcovers. Van Alicia Keys via Smokey Robinson naar Al Green.

If I Ain’t Got You (Alicia Keys)

Tired Of Being Alone (Al Green)

Cruisin’ (Smokey Robinson)

Originals

If I Ain’t Got You (Alicia Keys, The Diary Of Alicia Keys, 2003)
YouTube | iTunes | Spotify

Tired Of Being Alone (Al Green, Gets Next To You, 1971)
YouTube | iTunes | Spotify

Cruisin’ (Smokey Robinson, Where There’s Smoke, 1979)
YouTube | iTunes | Spotify