Lilian Hak

Lilian Hak

Lilian Hak brengt voor Onder Invloed iets totaal anders dan de electro die we van haar gewend zijn en toont aan ook met slechts toetsen en zang mooie muziek te kunnen maken.

In 2007 behaalde ze de 3VOOR12 Song van het Jaar-lijst; een selectie van de honderd beste liedjes, met ‘Stitch My Name’. Op dit moment zit ze aan de andere kant van de wereld, in Bangkok, muziek te maken. Wanneer het nieuwe album uit zal komen, is nog niet helemaal zeker, maar het mag duidelijk zijn dat Hak niet bepaald stil zit. In april zal haar eigen electro-avond Stitch voor het eerst plaatshebben; een avond waarbij enkel vrouwelijke artiesten het podium zullen betreden. Over dit alles later meer; nu aandacht voor haar invloeden.

Hak luisterde op jonge leeftijd naar allerlei soorten muziek: Prince, Wendy and Lisa en Lenny Kravitz. Allemaal dingen die nu niet eens meer in de buurt van haar cd-speler komen. Ook jazz was in huize Hak een tijd lang veel te horen; het ging naar eigen zeggen alle kanten op. Waar de muziek van Lilian Hak door beïnvloed is, is iets makkelijker te zeggen. Van voorbeelden als Massive Attack (”Eigenlijk vind ik al hun albums goed”) en Radiohead (”Vooral de electronische kanten, vanaf Kid A en Amnesiac”) is de invloed terug te horen.

Voor Onder Invloed koos ze echter voor iets totaal anders. Alleen achter haar piano, vertolkt ze liedjes van PJ Harvey, Fleetwood Mac en Portishead.

A Place Called Home (PJ Harvey)

Sara (Fleetwood Mac)

Roads (Portishead)

Originals

A Place Called Home (PJ Harvey, Stories From The Sea, 2000)
YouTube | iTunes | Spotify

Sara (Fleetwood Mac, Tusk, 1979)
YouTube | iTunes | Spotify

Roads (Portishead, Dummy, 1994)
YouTube | iTunes | Spotify