Boekpresentatie in EKKO

Boekpresentatie in EKKO

[This post is in Dutch, my apologies.]

In januari verschijnt het eerste boek van Matthijs van der Ven, getiteld ‘Onder Invloed’ bij uitgeverij L.J. Veen. In het boek verhalen Nederlandse muzikanten over hun invloeden. Over opvoeding, de eerste platen die ze kochten, coverbandjes waarin ze speelden. Maar ook over hun latere muzikale werk en levensloop. Over onzekerheden, depressie, liefde en geluk. Over de spanning rondom optredens en albumreleases, het schrijven van liedjes en ontdekken van nieuwe favoriete muziek. De verschijning zal gevierd worden met drie Onder Invloed-avonden in Utrecht, Zwolle en Tilburg.

EKKO webIn EKKO zal op donderdag 19 januari ‘Onder Invloed’ voor het eerst te koop zijn en worden gepresenteerd via een speciaal programma, met onder meer optredens van Jelle Paulusma, Marien Dorleijn (Moss), Bertolf en Odilo Girod (Chop Wood, Coparck). De vijf genoemde muzikanten zullen elk korte speciale optredens geven en na afloop zal de Schotse band Three Blind Wolves, die een week eerder op Eurosonic staat, een uitgebreide set spelen.

Een dag eerder, op woensdag 18 januari, zullen in het Zwolse Hedon Lucky Fonz III, Cool Genius en Three Blind Wolves optreden, op vrijdag 20 januari vindt de eerste Tilburgse editie van Onder Invloed plaats in 013, met shows van Lucky Fonz III, David Pino (El Pino And The Volunteers) en wederom Three Blind Wolves.

Het boek is onderdeel van het Onder Invloed-project van muziekjournalist Matthijs van der Ven (1985), waarmee hij de invloeden van muzikanten onderzoekt, door middel van videosessies, concerten en dit boek. Hiermee geeft hij muziekliefhebbers en lezers de mogelijkheid oude en nieuwe muziek te ontdekken.

Een zorgvuldige selectie van songwriters komt aan bod, alle behorend tot de top van de Nederlandse alternatieve muziekwereld. Van Tim Knol, Anne Soldaat en Marien Dorleijn (Moss) tot Marike Jager, Torre Florim (De Staat), Carol van Dyk (Bettie Serveert) en Lucky Fonz III. Onder Invloed vormt een prachtig document over wat muzikanten beweegt.

Kaarten voor alle Onder Invloed-avonden in januari zijn vanaf nu te koop, o.a. bij Plato en via www.ekko.nl, www.hedon-zwolle.nl en www.013.nl

013 web Hedon web