Top 5: Simon Akkermans (C-Mon & Kypski)

Top 5: Simon Akkermans (C-Mon & Kypski)

Onder Invloed is celebrating it’s 2,5 years anniversary. One part of the celebrations is this new section in which musicians will give you their Top 5 of best songs. Including a personal story behind the song. There will be a new Top 5 online every day in January. Read the stories, watch the videos and listen to the songs in our Spotify playlist. Episode 8: Simon Akkermans (C-Mon & Kypski).

1. Edward Sharpe – Home
We zongen dit lied in de bus terug van Sziget. Alleen Jori kende het, maar leerde het ons en het was al favoriet terwijl ik het niet eens kende. Ik ging terug naar mijn meisje na een bijna een half jaar touren. Euforisch dus. Maar ik kwam thuis, stortte in, relatie ging uit. Al jankend toch dit liedje laten horen. Van euforie naar melancholie in twee dagen, de meest extreme piek-dal ervaring ever.

2. Instant Composers Pool – Niet Zus, Maar Zo
(Afijn,afijn , ik schijn een hond te zijn)
Dit lied kreeg ik laatst van Benjamin Herman. Heel grappig, zielig, heftig en mooi. Mischa Mengelberg en Han Bennink. Respect voor deze jazz meesters.

3. Bob Dylan – Don’t Think Twice (It’s Allright)
Beste nummer van Bob. Belichaamt de eigenwijsheid en de zelfstandigheid van de man, modern of niet. Ik zing dit lied altijd met Bob Lee Swagger, met whisky erbij. Makes me feel good.

4. Kyteman – Sorry
The man, the legend. Ben trots om ‘m een van m’n beste vrinden te mogen noemen. Maar wat een klassieke melodie. Zo puur; ‘t zegt meer dan woorden.

5. Dazzled Kid – The Day of My Escape
Komt binnenkort uit. Hier heb ik de laatste tijd aan gewerkt, en normaal ben ik een nummer helemaal zat na zo’n fase. Dat ik het nu nog steeds prachtig vind geeft voor mij aan dat het een classic is. Alles viel op z’n plek voor dit nummer. Of het nou de prachtige pedalsteel van Rene van Barneveld, de fluitsolo in de galmkluis of het spontane outro is? Nee. Het DNA van het liedje is wat het prachtig maakt.

——————————————————–
Visit C-Mon & Kypski’s website.
You can also listen to the original versions, and some cover versions, of these songs in the Onder Invloed Spotify playlist.