Onder Invloed presenteert: Awkward I & Helge

Onder Invloed presenteert: Awkward I & Helge
Op zondagmiddag 19 februari is de derde editie van ‘Onder Invloed presenteert’ in Café de Stad in Utrecht, met optredens van Awkward I en Helge. Onder Invloed, het project waarvoor muzikanten werk van hun voorbeelden coveren, startte in oktober 2016 met een reeks concerten in Café de Stad in Utrecht. De twee gelauwerde muzikanten én filmcomponisten spelen een mix van (nieuw) eigen werk en covers. De kaartverkoop is direct van start gegaan.

Awkward I
Djurre de Haan is niet bepaald een onbekende bij Onder Invloed. Als Awkward I (én als bandlid van Alamo Race Track) nam hij al meerdere sessies op en hij was één van de muzikanten waarover geschreven werd in het Onder Invloed boek dat in 2012 verscheen. De afgelopen jaren maakte hij niet alleen als songwriter maar ook als filmcomponist naam met soundtracks voor Aanmodderfakker (waarvoor hij tijdens het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf-nominatie kreeg) en ‘De ontmaagding van Eva van End’. In Café de Stad zal De Haan behalve zijn favoriete nummers van anderen ook werk spelen van zijn derde album ‘KYD’ – de opvolger van ‘Everything On Wheels’ uit 2011 – dat in het najaar zal verschijnen bij Excelsior Recordings.

Helge
Helge Slikker kent u wellicht als acteur, als zanger van Storybox en Miss Molly & Me, als componist voor theater en film of als Gouden Kalf-winnaar met zijn muziek voor de film ‘Kauwboy de film’. In zijn toch al drukke agenda heeft hij blijkbaar ook nog tijd gevonden om zijn eerste soloalbum op te nemen. ‘The Days Of Young Petty Davis’ (de titel verwijst nota bene naar zijn invloeden Neil Young, Tom Petty en Miles Davis) verschijnt op 16 april bij V2 Records NL. Voordat hij de release viert met een eigen show in De Kleine Komedie in Amsterdam, speelt Helge nog bij Onder Invloed.

Helge is één van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers die we in Nederland hebben. Een muzikant om trots op te zijn, een zanger om te koesteren en daarnaast ook nog eens een zeer aangenaam persoon. Op het podium dan. In het dagelijks leven is het een schoft. Gaat dat zien!

– Paul de Munnik

Onder Invloed / The Influences is het project waarbij journalist Matthijs van der Ven zijn favoriete bands hun invloeden laat coveren voor zijn camera’s. Sinds 2008 zijn er meer dan 300 sessies opgenomen met acts vanuit de hele wereld. Bij de concerten in Café de Stad spelen telkens twee acts een mix van eigen werk en favoriete covers.

Onder Invloed presenteert Awkward I & Helge
Zondag 19 februari 2017 – vanaf 14:00 uur
Locatie: Café de Stad – Lange Jufferstraat 58, Utrecht
Tickets: € 9,- (Voorverkoop bij Plato Utrecht & Café de Stad. Niet in Utrecht? Bel tijdens openingstijden even naar het café om te reserveren.)

Laat weten dat je komt.
Meer informatie: cafedestad.nl & onderinvloed.com