24 juni: 10 jaar Onder Invloed

24 juni: 10 jaar Onder Invloed

In juni bestaat Onder Invloed tien jaar. Wat ooit begon als een uitprobeersel met slechts een goedkope camera, is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een groot project, met meer dan duizend video’s met muzikanten en views uit de hele wereld, een boek en concerten in binnen- en buitenland. En dat is nog niet eens alles.

Om dit jubileum te vieren, is er op zondagmiddag 24 juni een speciale editie van Onder Invloed in het Utrechtse Café de Stad, met optredens van Moss-zanger Marien Dorleijn en Peter en Carol van Bettie Serveert. DJ St. Paul, die samen met Onder Invloed-oprichter Matthijs van der Ven, ooit nog een concertreeks in Amsterdam organiseerde, komt rond de optredens draaien.

Kaartjes kosten slechts € 10,- en zijn per direct te koop via Café de Stad en http://tickets.onderinvloed.com. En via het formulier onderaan deze post!

Onder Invloed leeft meer dan ooit

Van der Ven kijkt met veel plezier terug op het afgelopen decennium: ‘Het was niet altijd even makkelijk om het project steeds maar gaande te houden. Maar altijd weer filmde ik dan een volgende sessie die me zo overdonderde, dat ik genoeg energie kreeg voor de maanden die volgden. Onder Invloed leeft voor mijn gevoel nu meer dan ooit en – kijkend naar de voorraad aan nieuwe mooie sessies en plannen voor het komende jaar – gaat daar voorlopig geen verandering in komen.’

Speciale acts op jubileumeditie

Nu is het eerst tijd voor een feestje. ‘Ik vind het een fantastisch voorrecht dat we dit jubileum kunnen vieren met Marien Dorleijn van Moss en Peter en Carol van Bettie Serveert; twee van Nederlands beste indie-acts, die allebei een speciale plek hebben in de geschiedenis van Onder Invloed.’ En alsof dat nog niet genoeg is, draait DJ St. Paul rond hun optredens de plaatjes. ‘Paul en ik organiseerden ooit samen Onder Invloed-avonden in Amsterdam. Dat duurde niet heel lang, maar heeft wel veel bijzondere dingen opgeleverd, ook naderhand. Hij moést er wel bij zijn in Café de Stad.’

Marien Dorleijn (Moss)

Hoe vaak is Moss nu al door de pers uitgeroepen tot beste gitaarband van Nederland? En geef ze trouwens maar eens ongelijk. Al vijf prachtige albums bracht de band uit, en dan rekenen we de online B-kantjes verzamelaar en EP ‘Human Heart’ van begin dit jaar nog niet eens mee. Leadzanger Marien Dorleijn is alweer druk aan het schrijven aan album nummer zes, maar komt speciaal voor dit jubileum op 24 juni eventjes zijn schrijfhok uit.

Peter & Carol (Bettie Serveert)

Bettie Serveert dan. Het is steevast de eerste naam die buitenlandse muzikanten noemen, als we ze vragen of ze Nederlandse bands kennen. De band bestaat al bijna drie decennia en brengt nog steeds om de paar jaar sterke albums uit, waarvan – hun elfde – ‘Damaged Good’ uit 2016 de meest recente is. Redenen genoeg om erg benieuwd te zijn naar het nieuwe album dat volgend jaar moet verschijnen. Bij Onder Invloed in Café de Stad spelen Peter Visser en Carol van Dyk als duo de beste nummers uit hun indrukwekkende loopbaan, aangevuld met covers van hun invloeden. Geinig feitje: de Betties coverden op hun album ‘Pharmacy Of Love’ al eens het nummer ‘Previously Unreleased’ van Moss en doopten het om tot ‘Mossie’.

Onder Invloed presenteert:
Marien Dorleijn (Moss), Peter & Carol (Bettie Serveert) en DJ St. Paul

Zondag 24 juni 2018
Café de Stad, Utrecht

Open: 14:00 uur
Livemuziek vanaf: 15:00 uur

Kaartjes: € 10,-