Top 5: Lilian Hak

Top 5: Lilian Hak

Onder Invloed is celebrating it’s 2,5 years anniversary. One part of the celebrations is this new section in which musicians will give you their Top 5 of best songs. Including a personal story behind the song. There will be a new Top 5 online every day in January. Read the stories, watch the videos and listen to the songs in our Spotify playlist. Episode 12: Lilian Hak.

lilianhak

1. Jeff Buckley – Lover, You Should’ve Come Over
Hoe die stem mij altijd raakt! Zanger van wereldklasse, jammer dat hij er niet meer is. Lang geleden tijdens een lange backpack trip door Australië kwam ik via een reisvriend in aanraking met deze geweldige muziek. Sindsdien verslaafd geworden en niet weg te denken uit mijn muziek verzameling en alles aangeschaft. Soms ietsje te intens voor het moment, maar dat is ook weer zo goed eraan. Mooie lyrics. En wat een lekker ding was die Jeff.

2. Ryan Adams – Wonderwall
Mooi liedje en een wonderschone versie van deze geweldige muzikant. Dit liedje roept veel herinneringen op aan een periode in Spanje met goede vrienden. Die plaat hebben we toen veel gedraaid. Deze plaat doet het erg goed in de auto met een bergachtig desolaat ruw landschap, zoals je hebt in de buurt van Barcelona (ca. 70 km landinwaarts, de bergen in).

3. Joni Mitchell – Hejira
Mooi hypnotiserend liedje. Geweldige bas sound en een geweldige sopraan sax solo aan het einde van de song van Michael Brecker (op de plaat). De tekst is een lange reis. Ik heb persoonlijk niet zoveel met haar stemgeluid, maar hoe heerlijk om musici een langere muziek ‘trip’ te horen maken. Ik heb tijdens mijn langste busreis ooit (32 uur) deze live plaat op mijn hoofd gehad, werkt zo heerlijk hypnotiserend. Toch wel tijdloze muziek.

4. Prince – Purple Rain
Dit nummer heeft sex. Heerlijk groots en theatraal en er is maar 1 zanger die dit kan zingen en zo op een eigen manier gitaar speelt.

5. Royksopp – What Else Is There (Trentemoller Remix)
Voor mij de beste dance plaat ooit, wel de Trentemoller remix! Als ik dit hoor, wil en moet ik de track zeker nog een aantal keren horen. Opzwepend, goede sound en een perfecte mix van dance en liedje met originele vrouwenstem (zangeres van The Knife).

——————————————————–
Visit Lilian Hak’s website.
You can also listen to the original versions, and some cover versions, of these songs in the Onder Invloed Spotify playlist.