Onder Invloed at Hedon, Zwolle

Onder Invloed at Hedon, Zwolle

|Dutch, sorry.| Onder Invloed is terug. Na een zeer positief ontvangen eerste editie in oktober 2010, vindt op zaterdag 29 januari 2011 de tweede avond in Hedon plaats. In de maand dat de website onderinvloed.com zijn 2,5-jarige jubileum viert, staat er weer een aantal bijzondere acts geprogrammeerd.

Het concept waarbij muzikanten unieke sets spelen met naast eigen werk ook covers van hun voorbeelden, presenteert in januari het Amsterdamse talent Case Mayfield, een zeer bijzondere show van voormalig Johan-gitarist Maarten Kooijman en de Schotse up and coming band Three Blind Wolves.

Januari2011banner8001

Case Mayfield
Hij werd ‘in mei in een veld uitgepoept’. Aldus Case Mayfield live op nationale televisie. Matthijs van Nieuwkerk noemt hem in datzelfde De Wereld Draait Door ‘misschien wel de beste zanger van Nederland’. Mayfield zelf zal de laatste zijn om dit te bevestigen, bescheiden als hij is. Maar dat hij bijzonder goed is, dat staat vast. 11 december speelt hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Het is slechts een teken van hoe getalenteerd hij is.

De Case Mayfield EP – dit najaar uitgekomen – staat vol met hartverscheurende liedjes, gezongen met die door merg en been gaande stem. In de traditie van zijn held Ray LaMontagne zal Mayfield met zijn soms breekbare maar altijd gepassioneerde liedjes zijn publiek weten te grijpen. Om nooit meer los te laten.

Maarten Kooijman
Met de band Johan tourt gitarist Maarten Kooijman jarenlang het land rond, van de ene uitverkochte zaal naar de andere. Op het vierde album ‘4;, is een van de meeste bejubelde liedjes, ‘Maria’ van de hand van Kooijman. Tot de band er eind 2009 mee ophoudt en afscheid neemt in een vol Paradiso. Sindsdien pakt Kooijman zijn gitaar uit de koffer bij onder meer Lea en Alex Roeka, maar nu bij Onder Invloed heb je eindelijk weer eens de unieke kans om hem te horen zingen. Dat is er een die je niet wilt laten liggen.

Three Blind Wolves
De schotse band Three Blind Wolves heeft de voeten stevig in de klei van Glasgow staan en maakt melodieuze rockliedjes, die altijd opzwepend, meeslepend en onvoorspelbaar zijn. Gecombineerd met de markante stem van zanger Ross Clark en prachtige harmonie├źn kruipen de in de blues- en countryverf gedopen nummers zonder pardon onder je huid, om zich vervolgens voor altijd in het hart te vestigen.

In 2009 speelde de band naast tours met onder andere Frightened Rabbit, onder meer op de festivals T In The Park, Live At Leeds en Reading Festival. Met de belofte de zaal ondersteboven te zullen spelen, komen deze Schotten naar Zwolle.

Koop kaarten bij alle bekende voorverkoopadressen en online.