Line up for Onder Invloed at EKKO in March

Line up for Onder Invloed at EKKO in March

Here is the line up for the Onder Invloed night at EKKO on Thursday the 17th of March 2011. Headliner of the night is Moss-frontman Marien Dorleijn, also The Seventeenth Century (UK), Rue Royale (UK) and Ryan Joseph Burns (UK) will perform. Tickets are for sale now. The rest of this post is in Dutch.

Onder Invloed pakt uit in EKKO. Op donderdag 17 maart spelen er in het Utrechtse podium niet drie maar vier acts, waarvan drie uit het Verenigd Koninkrijk. Headliner is Moss-zanger Marien Dorleijn, maar ook het Britse folkpopduo Rue Royale en de Schotse band The Seventeenth Century zullen optreden. De eveneens Schotse songwriter Ryan Joseph Burns speelt na afloop een akoestische set in het cafe-gedeelte van EKKO.

Het concept van journalist Matthijs van der Ven, waarbij muzikanten unieke sets spelen met naast eigen werk ook covers van hun voorbeelden, maakte in januari dit jaar met succes de overstap van UROCK Cafe naar EKKO in de Domstad. Ook deze tweede editie haalt Van der Ven enkele van zijn favoriete acts naar EKKO en kent de avond een mix van bekende en minder bekende muzikanten uit binnen- en buitenland.

Marien Dorleijn (Moss)
Nog voordat het inmiddels veelbejubelde tweede Moss album ‘Never Be Scared, Don’t Be A Hero’ uitkwam, speelde Dorleijn solo live bij Onder Invloed avonden in Utrecht en Amsterdam. Hij liet daar, in mei en september 2009, voorproefjes horen van het album wat in 2010 werd gekroond tot ‘Album van het Jaar’ door VPRO 3VOOR12 en velen met hen.

Een zegetocht door het hele land volgde, met hoogtepunten als de grote zaal van Paradiso, Lowlands en vele andere festivals, shows in New York, Frankrijk, Duitsland, Engeland. Het succesjaar werd begin dit jaar afgesloten met een show in de grootste zaal van Noorderslag.

Na alle hectiek en succes, keert Moss-frontman Marien Dorleijn terug bij Onder Invloed. Als we voetbalcoaches waren geweest, hadden we de cirkel rond genoemd. Nu noemen we het gewoon een niet te missen show.

‘I Apologise’ – Onder Invloed september 2009

The Seventeenth Century (UK)
Deze band uit Glasgow speelde in mei 2010 voor het eerst in Nederland, en wel tijdens de Onder Invloed avond op Festival aan de Werf op de Neude. Destijds enigszins een gok, aangezien Van der Ven ze slechts een keer live had gezien, in een kelderpodium in de Schotse stad. De gok pakte goed uit, een maand later speelde de band op het prestigieuze T in The Park festival in eigen land en nu zijn ze terug voor een tweede Nederlandse tour. Met niet een, maar twee kersverse EP’s op zak. Vinyl nog al liefst.

De jonge Schotten mogen lokale helden als Belle And Sebastian, Teenage Fanclub en BMX Bandits tot hun fanschare rekenen en halen zelf muzikale krenten uit de pap bij acts als Arcade Fire en de Beach Boys. Verwacht een stem die je maandenlang zal heugen, schallende trompetklanken en aanjagende drums, gitaar en viool. Met het risico door DJ St.Paul van plagiaat te worden beschuldigd, waarschuwen wij u vast voor kippenvel.

‘Young Francis’ – Festival aan de Werf 2010

Rue Royale (UK)
Alle acts van vanavond weten hoe samenzang hoort te klinken en zijn daarin niet veel minder dan briljant. Zo ook het Britse duo Rue Royale. Brookln en Ruth Dekker zijn geen onbekenden in Utrecht en terecht. Meeslepende mooie liedjes, gespeeld met minimale instrumenten maar met een maximaal effect. Liefhebbers van The Black Atlantic, Fleedwood Mac en Damien Rice kunnen blind een kaartje kopen. Een nieuw album is onderweg en daarvan zullen ze in EKKO ongetwijfeld veel laten horen.

‘Guide to An Escape’

Ryan Joseph Burns (UK)
U leest het goed. Niet Ryan Adams, maar Ryan Joseph Burns. De 20-jarige (!) gitarist van The Seventeenth Century doet overigens niet voor Adams onder. Gezegend met een gouden stem, mooie liedjes en goed gitaarspel, won de jonge Schot in december veel harten als special act tijdens het uitverkochte Grasnapolsky festival in Bunnik.

Tijdens het festival speelde hij enkele liedjes samen met Utrechtse muzikanten van Joast en Novack, die net als het publiek onder de indruk raakten van Burns. 3VOOR12/Utrecht schreef over zijn optreden: ‘De jonge Burns heeft een prachtige stem en weet iedereen te fascineren.’ Bij Onder Invloed in EKKO, speelt Ryan Joseph Burns na afloop van het reguliere programma in de zaal een unplugged aftershow in het café-gedeelte.

‘Song For A Dancer’ – Grasnapolsky 2010 featuring Novack

Koop je kaartjes bij Plato Utrecht of via de EKKO website.

Maart2011Utrecht 1000